Virvelvind … en oppdatering…

Jeg ble så overrasket over å finne meldinger her inne med spørsmål om hvordan det går med oss. Tenk at det sitter noen der ute og lurer – DET varmer. 

Det har vært stille fra meg i lang tid – ting har skjedd og jeg måtte bare prioritere bort bloggen en stund. Gode ting har skjedd – bare så det er sagt. Vidar blir bedre og bedre for hver dag som går og selv om veien videre er lang så er det stadige fremskritt. 

Baderommet var vårt største hinder når Vidar kom hjem og var pleietrengende. Jeg kjøpte huset i 2006 og var allerede da klar over at badet måtte renoveres pga lekkasje, men så skjedde livet. Jeg gikk gjennom et samlivsbrudd og økonomien ble med ett en annen – badet måtte vente. Så møtte jeg Vidar og vi begynte å drømme om renovering. Lengre kom vi ikke før skjebnen stilte seg breibeint midt i vegen for oss og Vidar ble syk. Når han kom hjem i desember i fjor så måtte han forsere 4 dørterskler, gjennom kjøkken og boder for å komme inn på badet fra soverommet (eller… spisestua… det er der vi sover nå). Der var det bare plass til en person om gangen, med unntak av om en av oss sto inne i dusjkabinettet. Flisene på gulvet var løse og mange manglet, vasken hadde knekt innover og inn i veggen som var full av sopp – og i dusjen samlet vannet seg i motsatt ende fra sluket. Temperaturen var, om vi var heldige, rundt 12 grader en kald vinterdag. Noe varmere var det ikke mulig å få det. En ganske desperat situasjon med en sterkt pleietrengende mann i huset. Jeg har jobbet i lang tid for å finne noen som kunne ta på seg jobben, men ikke vært i stand til å finne noen som kunne gjøre det rimelig nok. Pga Vidars økonomi ble det opp til meg alene å finansiere det nye badet. Jeg gav etterhvert opp – det så ikke ut til å bli mulig å få til – og så avslo banken lånesøknaden min…. 

Men det er rart dette med å nå rock bottom … der ligger det som regel en løsning og venter 🙂 Det startet med en telefon fra en av Vidars venner, så kom en snekker på banen, etter et bankbytte ble lånet innvilget og så var det bare å sette igang. I begynnelsen av september sto det nye badet ferdig og vi er OVERLYKKELIGE <3 Livet er bare helt annerledes, vi koser oss sammen på badet, Vidar klarer seg selv i dusjen og det er varmt under føttene. Om du leser dette så er vi deg evig takknemlige … du som hjalp oss. Det har hatt en enorm positiv, påvirkning på livet vårt! Selvsagt har det vært mye arbeid og det er jo bare “så” mye jeg kan klare å løfte selv – så jeg er stadig på jakt etter hjelp. Hele det gamle badet måtte ut av gårdsplassen og på fyllingen… ting skulle flyttes på, fliser skulle kjøpes, byttes og byttes igjen…. ting tar tid rett og slett. 

Himmelvid forskjell <3 

Neste trinn i vår plan på vei tilbake til vårt “gamle liv” er å flytte ut av spisestuen og sove i vårt eget soverom igjen. Vidar har trenet på å gå i trapper hele sommeren og nå er han faktisk klar til å kunne sove i 2. etg. igjen 🙂 Ellers har vi vært ute og reist – 2 vidunderlige uker i Hellas. Det skal jeg fortelle litt mer om neste gang – det er selvsagt noen utfordringer med å reise så langt alene sammen med en funksjonshemmet. But I did it !!!

Det har vært deilig å sitte og skrive litt igjen. Vidar har vært ute med MC gutta og spist frokost – straks dukker noen venner opp og skal hjelpe meg å flytte sement gulvet fra det gamle badet fra gårdsplassen og over i en henger – sammen med gulvbelegget fra soverommet i 2. etg som jeg galant har tippet ut soveromsvinduet + diverse gammalt inventar….hehe… Her velger vi raskeste vei ut. 

Takk for alle tilbakemeldinger og takk for at dere bryr dere – klæmma og kyss i alle retninga!

#hjerneslag #helse #renovering #bad #pårørende 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg