Salat a la rehabilitering …

Lørdag morgen og tid for litt ekstra god frokost. Siden Vidar fikk hjerneblødning har vi fått ennå en utfordring når det gjelder kostholdet her i huset. Nå lever jeg melkefritt, glutenfritt, potetfritt og soyafritt. Vidar skal ha lavt innhold av kalium, diabetiker kosthold og lite salt. Til samen blir dette en aldri så liten utfordring og jeg forsøker å lage så mye som mulig fra grunnen av. Dette er både dyrt og tidkrevende så vi legger hodene i bløt for å finne på nye retter som passer oss begge. 

Fremgangen hos Vidar går i rykk og napp – og samtidig stadig fremover. Nå har vi akkurat opplevd nok et fremskritts hopp – hurra! Det er som om en lem går opp  der langt inne i hodet hans og plutselig er det massevis som bare klaffer. Jeg bryner meg på å finne på nye utfordringer til ham. Ikke Søren om han skal få det lettvint…haha.. Som sagt – grensen går der fremme et sted og han skal aldri nå den. Mestring = vi gjør det vanskeligere. Nå i det siste har vi begynt å konsentrere oss om matlaging. 

Så da jeg i dag tidlig bestemte meg for å lage en hjemmelaget salat – så hadde vi med ett en rehabiliteringsoppgave parat. Vidar lager salat så klart. 

For å gjøre det skikkelig utfordrende så slipte jeg kniven skikkelig skarp før han fikk den…haha… Flott motivasjon for å være forsiktig og følge med på hva høyrehånden gjør. Frem med crabsticksen – og kniven i den svake høyrehånden. 

Og han imponerer. Kniven ligger støtt i hånden – mye fordi det er morgen, men pytt. Han skjærer fine biter og bare to små biter havner på gulvet. Viktigst av alt, han blir ikke sliten. Sliten har han garantert blitt tidligere. 5 poteter kunne tatt knekken på ham for et år siden. Nå er han med uten å måtte ledes i hver enkelt oppgave, tenker selv og vurderer til og med min jobb…hehe…  Vi må ta helgene til hjelp i rehabiliteringen her hjemme, i uka er det for lite tid til slikt om morgenen. Kvelder er generelt dårlige tidspunkt for trening, da er batteriet tomt. Så vi nyter freden og tiden vi har sammen en lørdagsmorgen. Treningen hans glir lekende lett inn i morgenritualet og vi koser oss sammen om oppgaven. Dette skal vi garantert gjøre mer av. 


Pakke ut – husk å ta med høyre hånden!!


Skjære – NB kniven er SKARP!


RØRE … rundt og rundt med den dårlige hånden!

Salaten ble kjempegod på mine gluten/soya/melke frie brødskiver og den er både sunnere og lagt billigere enn det du kjøper i butikken. Her kommer oppskriften:

 

1 pakke crabsticks

Chili aioli

En neve frisk, hakket Dill

 

Ikke akkurat vanskelig matlaging og i tillegg valgte vi å bruke ferdig kjøpt aioli i dag, men den går jo kjempefint å lage selv ved en annen anledning. DET skal jeg jammen sette Vidar til 🙂

Ønsker alle våre lesere en flott helg 🙂

 

#LHL #hjerneslag #rehabilitering #kjærester #samliv #mat #salat #rehabilitering #mestring

6 kommentarer

Siste innlegg