Når en kakebaker baker kaker …

Søndag og god tid for en gangs skyld. Vi merker veldig godt at det store oppussingskaoset er over og tiden strekker til mer enn før. I dag ville vi prøve noe nytt. 

Eller … jeg ville prøve noe nytt. Forbauselsen var ikke til å skjule hos Vidar da han oppdaget hva jeg hadde planlagt at han skulle gjøre i dag. Ikke fritt for at jeg fikk meg en god latter når han svarte ja til å gjøre en jobb på kjøkkenet for så å oppdage at jobben var å bake ei kake. Snakk om tinntallerkener. 

Bake og bake fru Blom, vi gikk for en glute/melkefri brownies fra boks, men det var en akkurat passe stor oppgave for Vidar. Så jeg dro frem pakken fra skapet, satte den på bordet og fortalte at jeg skulle lage middag – han skulle lage dessert. 

Som vanlig var første hinderet å lese bruksanvisningen – han ser jo ikke – påstår han. Og som vanlig må jeg minne ham på at vi har et fantastisk hjelpemiddel han kan benytte seg av – briller. Det er så man nesten ikke tror det, men dette med briller er fryktelig vanskelig for ham å huske. Men det er et lite hinder å kommer over etter alt han har vært gjennom etter hjerneblødningen. Det er ikke lenge siden han hverken kunne lese, skrive eller forstå hverken norsk eller engelsk. I dag må han bare huske på å bruke briller 🙂

Det burde være en enkel oppgave å blande olje, vann og ferdig melmix. Det byr likevel på noen utfordringer. 1,5 dl blir til nærmere 2 dl fordi han holder målebegeret skjevt. Jeg sjekker innom og får ham til å tømme ut det overskytende vannet før det går i mixen. Oljen går bedre og havner i kakerøra før jeg rekker å snu meg. Så var det å røre rundt i deigen da. Målet er å få høyre hånden med på oppgaven – å huske at han skal bruke den. Denne gangen går det kjempefint og han sveiver i vei med høyre hånd. Det tar ikke mange sekundene før han stønner – dette er kjempetungt. Jeg foreslår at han skal forsøke å røre rundt stående – jeg synes det ser ut som han klarer seg bedre da. Selv vil han helst sitte så da blir det sånn. Venstrehånden må ta over litt, men selv det er en krevende og tung oppgave. Et par små hvilepauser senere er røra fin og glatt, perfekt rørt ut. Jeg må hjelpe litt for å få røra opp i forma – matpapiret ligger ikke helt i ro. Ellers klarer han alt selv. Runden jeg tok i røra for å sjekke at alt var blandet var helt unødvendig.

Denne gangen er ikke stekeovnen like skremmende og han hopper rett i oppgaven. Varmen satte han selv på og det hele går helt fint, både inn og ut av ovnen. Han passet tiden – veldig – sjekket sånn hvert 4. minutt … hehe … Men helt klart her læres det på høygir. 

Det er en kjempestor ting dette – for oss begge. Kanskje mest for meg som husker hvordan det hele begynte. Som husker at han hverken kunne puste selv, snakke eller bevege seg. Da blir det stort at han selv styrer arbeidet med å lage ferdig denne kaka. 

Mens han lagde kaka kokte jeg spikersuppe av rester fra kjøleskapet. Så nå ligger Spikersuppa tungt i magen (for mye spiker antageligvis) og beina har kommet opp i sofaen – nå skal det smake med kake 🙂

Riktig god søndagskveld til alle dere 🙂


Næææææææiiii – ikke bake kake ?!?! 


Vi ble til slutt enig om hvor mye vann det var i begeret – det var ikke fullt …


Åpne ei ny flaske med olje – helt nye utfordringer. Beskyttelsesplasten utenpå korka fikk noen gloser … knurr…. 


Tømme i og ikke utenfor – dyp konsentrasjon


Røre med ei uforskammet høyrehånd … som ble veldig fort sliten …

Da prøver vi å jobbe stående. 


Røre med venstra er ikke lett det heller – når man egentlig er høyrehendt …
 


Her ble hinderet for stort. Dette er en jobb for en normal firehåndet husmor uansett …. 


Brownies gjør som brownies gjør best – viser seg fra den seige siden … Ingen skjønnhet – men det smakte vidunderlig 🙂

Godt jobba kjæresten min <3

 

#LHL #hjerneblødning #hjerneslag #pårørende #omsorg #helse #matlaging #baking #rehabilitering #brownies #mums #mums #mums #mums #kakespisermums
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg