Når planen rakner … trenger vi en Drill Sersjant …

I dag skulle det skje. Vidar skal reise til Sunnaas i morgen tidlig og vi skal pakke. Han skal legges inn på seksjon for hjerneskade og siden vi har ventet et år på denne plassen så er forventningene høye. Uansett fortsetter jeg med mine rehabiliterings rettede oppgaver for Vidar i her hjemme. I dag skulle han pakke selv – det var i alle fall planen. Det er mye som skal med så jeg ville utfordre ham litt denne gangen – la ham bruke dagen og måtte både lete frem koffert og tenke på hvilke klær og medisinsk utstyr som skal med. 

Sånn ble det ikke. Vidar våkner med smerter – som han ofte gjør. Høyresiden er tyngre enn vanlig og han har vondt i ryggen/flanken. Planen min må revideres og vi er tilbake til plan B. Det vil si – JEG pakker + tar meg av Vidars smertelindring. Så i dag tulles det ikke med smerter – de skal håndteres umiddelbart (les: jeg har ikke tid til dette!!). Men det må gjøres. Første trinn blir å få ham til å strekke seg litt. Han tøyer – jeg står på siden og er Drill Sersjant. “Kom igjen – løft høyre hånd – ta i taket – strekk mer – dette klarer du – håndflaten opp – ikke bøy hodet nedover – hey – du klare mer enn dette”. Vidar er heldigvis med på “leken” og tøyer og bøyer etter beste evne. Han glemmer hele tiden å holde kroppen riktig så han må justeres på hver eneste bevegelse – det nytter ikke om jeg går et annet sted mens han gjør dette. Da blir det med et par bevegelser og så er han ferdig – mener han – JEG mener noe annet. “På igjen – du klarer et par til!!” Drill Sersjant Merula slår til igjen. 

Når smertene setter inn roter det til i hodet også. Det som han klarer selv til vanlig er ikke like lett i dag. Plutselig forstå han seg ikke på blodsukker måleren og må ha hjelp der også – og skinna i høyre sko sitter ikke som den skal. Domino effekten er et faktum. Det er bare å brette opp armene, sette pakkingen til side og sørge for å få Vidar i gang med søndagen som best mulig.  

Noen minutter massasje og ørten tøyninger senere – samt en påtvungen Paracet, på størrelse som en normal stikkpille, har vi fått stablet oss ned rundt frokost bordet. Jeg må minne ham på å finne frem drikkeflasken sin – det kan jo være at smertene skyldes at han drakk litt for lite vann i går. Siden jeg var så freidig at jeg tok meg et “friminutt” i går så vet jeg jo ikke hvor mye han drakk mens jeg var borte. Med kronisk nyresvikt er han på vannvognen og MÅ drikke minst halvannen liter vann hver dag. Vi har sett det før at væskebalansen påvirker dagsformen veldig. Så nå pusher jeg vann på ham og skal straks i gang med en runde til med tøyninger. Paraceten ser ut til å fungere nå og smertene er i ferd med å avta heldigvis. 

Det blir lett smertefullt langs flanken ettersom han ikke beveger overkroppen godt nok og for lite arbeid med hendene høyt. Vi fikk en trinse av fysioterapeuten og den er bare helt fantastisk. Et billig og veldig effektivt treningsverktøy. Denne bruker vi begge to faktisk – jeg er ikke akkurat i enormt mye bevegelse selv for tiden. Jeg legger ved noen bilder så dere kan se hvordan den er. Har du ikke en slik så anbefaler jeg den. Her er det ikke motstand det er snakk om – men bevegelse. Du får omtrent samme bevegelse som om du bruker skistaver. Jeg passer på at han også vrir overkroppen litt fra side til side når han holder på.

Billig og effektivt … 

 

Nesten som en skitur ….

 

Aj … dette gjør vondt … I dag var armen tung …

Flott – og så strekk deg over til siden …. Drill Sersjanten er god å ha … (noen ganger) …

Er vi riktig heldige så er smertene bedre om noen timer. Jeg bare ber til de øverste makter om at han ikke har like vondt i morgen når vi skal til Sunnaas. Nå skal jeg forsøke å sette opp en liste sammen med Vidar over de tingene vi skal pakke i kveld – så får han i alle fall være litt med på dagens oppgaver. Men først skal Drill Sersjanten beordre litt tøy og bøy her. 

Ha en riktig flott søndag alle sammen 🙂

#LHL #hjerneslag #hjerneblødning #rehabilitering #sunnaas #trening #pårørende #planlegging #kjærester #samliv #helse #smerte #tøying 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg