Om du tror at Sunnaas er et bra sted …

… så har du rett. 

Nå som Vidar har vært på avdelingen for hjerneslag i 2 uker må vi bare takke for oppholdet og lovprise fagkunnskapen som Sunnaas sykehus består av. Vi var veldig skeptiske når han ble tatt inn på et testopphold og ikke Kress som vi hadde søkt ham inn på. Og jeg må innrømme at det svir litt å vente i et år på plass når vi vet hvor det haster med rehabilitering av hjerneskader. Men når det endelig skjedde så har vi bare lovord å komme med. 

Første døgnet han var det ble jeg som pårørende invitert med til å være der sammen med ham. Feltseng ble rullet inn og vi sov på samme rom – så lå vi der i hver vår seng i mørket og fniste som speiderjenter. Som jeg har fortalt tidligere viste Vidar frem sine aller dårligste nattmanèrer allerede den første natten, med hele 8 toalettbesøk, noe som viste seg å være Gudesendt. Fokus på blærekontroll kom ENDELIG på banen og etter lang neglisjering fra samtlige andre instanser vi har henvendt oss til – så ble det nå målt både inn, ut, rest, trykk og flow. Aldri har vel Vidars nedre deler blitt utsatt for mer massiv interesse. Litt mindre interessant for hans del var vel når det ble snakk om kateterisering – noe som i seg selv skremte ham slik at han ikke tisset på et halvt døgn … haha.. 

Men fra spøk til alvor så fikk vi i dag en 50 pakkers selvkateteriseringsutstyr levert på døren hjemme – og håper det skal gi oss noen etterlengtede langsøvns netter. Vidar imponerer stort og styrer hele greia selv:) Han tar det, som kanskje er enhver manns mareritt, med unntak av prostataundersøkelser, som en MANN. Det hverken klages eller sytes – til tross for at det hele slett ikke er behagelig. Vi håper dette er en overgang og at det om en tid vil bli litt mer normale forhold og at lammelsene i blæren bedrer seg. 

Ellers var nok høydepunktet å få lov til å gå på tredemølle hvor han var festet i sele og kunne gå uten å være redd for å falle. DET kommer han til å snakke om lenge, lenge. Å kunne gå uredd og uten å holde seg fast i noe – og så raskt at han ble skikkelig svett – det var nok noe av det beste og største mestrings opplevelsen han har hatt siden han fikk hjerneblødningen. Jeg sier det stadig vekk at vi ikke skal ta ting for gitt – for hverdags opplevelsene blir et stort savn den dagen du ikke har mulighet til å gjøre hva du vil. Å få lov til å gå seg svett og andpusten kan være toppen på lykke:) 

Ellers var det veldig godt å få bekreftet at de tingene vi ser på som utfordrende og som må jobbes videre med – var akkurat det som kom frem på sluttrapporten. Greit å vite at man har fulgt med i timen liksom. Nå blir det bedre fokus på Ergoterapien, som ikke har fungert optimalt, og Sunnaas tar ansvar med å bidra til bedre kompetanse i kommunen vår, som i praksis skal utføre jobben. Sist men ikke minst – det BLIR et opphold til om ikke så lenge. Det var en enstemmig enighet om at Vidar er en kandidat for Kress (et kognitivt rehabiliterings program) og at de sørger for å søke ham over dit. Oh Lord – jeg ble såååå glad! Forhåpentligvis får han et nytt femukers opphold der i løpet av våren. DET ser vi veldig frem til begge to. Det beste av alt er kanskje ikke at han har fått være på Sunnaas i to uker og skal tilbake i fem uker til – det beste er faktisk at Vidar har trivdes, opplevde masse ny mestring – og at han har lyst tilbake:) 

Det var kjempegodt å komme hjem og det har vært litt hektisk med reising frem og tilbake + møter og avtaler de siste to ukene. Når vi kom hjem i formiddag så krabbet vi begge til sengs – og sov i 3,5 timer. Hadde det ikke vært for Vidars blære så ville vi sovet enda lengre så vi ser begge frem til sengetid i kveld – ikke minst for å kunne få sove i samme seng:)


Glade for å være der – glade for å dra hjem i kveld. 

 

Tusen takk til Avdeling for hjerneslag og det tverrfaglige teamet på Sunnaas. 

 

 

#LHL #hjerneslag #hjerneblødning #rehabilitering #sunnaas #sammen #pårørende #kjærlighet #mestring #trening #helse #motivasjon #takk

2 kommentarer
  1. Hei synes det er godt å lese noen innlegg av og til der personer kommer med de positive tingene også. Det er fint å lese at du synes det er fint på Sunnaas.
   Jeg ønsker dere lykke til videre med rehabiliteringen.
   Ha en fin dag

  2. Apelone: Tusen takk 🙂 Ja vi må jo være glad for det som fungerer. Alt for mye fokus på det negative – selv om jeg også er flink til det…hehe..
   Ha en riktig fin helg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg