En perfekt match i kveld … tross alt …

Planene var store denne helgen. Vi skulle på årsmøte i MC klubben, med påfølgende fuktig lag – Vidar hadde sett frem til dette i lang tid. Hjemmesykepleien var avbestilt  og vi skulle ut og ha det litt gøy. Veldig gøy blir det ikke … Vidar stakkars får ikke drikke som han en gang gjorde og må nippe til sin lille ølboks som ei lita frøken. Alkohol og hjerneskade etter hjerneslag er ingen god idé – DET har han forsøkt og angret bitter på. Men vi lærer underveis og er i god gang med å finne nye måter å ha det morsomt på. Litt øl er lov – til og med både en Cognac og en Akevitt. Så DET var planen i kveld. Møte gamle venner, fortelle gamle historier og gapskratte litt med gutta. Balsam for sjelene for en som så godt som aldri kommer seg ut. 

4 turer frem og tilbake mellom Hjem og Sunnaas de siste to ukene, samt et stramt program med både utredning og trening tar på. Vi er omtrent like slitne her vi sitter i hver vår stol. Det blir smått med tilbehør til middagen og vi hoppet over både lunsj, oppvasken og dusjen i dag. Det går ganske snart opp for oss at det ikke blir noen fest i kveld. Det blir oss to og tven. Missforstå meg rett – vi koser oss foran tven – trenger både hvilen og roen. Likevel er det kanskje ikke helt som å være på fest. 

Så vi strakk oss litt ekstra i kveld – forsøkte å gjøre det hyggelig her i sofakroken – og fikk oss en overraskelse. Og nå kommer jeg til det jeg egentlig skal snakke om – VIN. Det er lenge mellom hver gang det åpnes en vinflaske her i huset – og nærmere to år siden noen av oss drakk mer enn halvannet glass. Så jeg skal på ingen måte skryte av våre vinkunnskaper – de strekker seg til en historie om den gangen jeg fikk en kjempegod vin sammen med et måltid på en eller annen restaurant. I dag bestemte jeg meg for å legge en helt alminnelig og billig Asti Martini i kjøleskapet – noe mindre posh skal du lete lenge etter – uansett så gikk den i kjøleskapet og så fikk vi se ut på kvelden om vi skulle åpne den eller ei. 

Vi prøver også å snu et dårlig kosthold så kveldens godbit skulle være av den sunde slaget. Selv må jeg innrømme at det sunde som oftest smaker lite godt når det landet på tunga mi – men det er noen unntak. Avokado – manna fra himmelen. Den går i det meste, på skiva, i smoothies, til egg og i salater. Nå har jeg også oppdaget avokadokremens vidunderlige fløyelsmyke smak – legg til litt sjokolade og du er i himmelen. Vidar liker ikke Avokado – men dette går han gladelig med på å spise – kaller det til og med kos. 

Så dermed ble kveldens godbit Avokado & Sjokolade Mousse, med blåbær og melkefri vaniljesaus. MUMS – helt til vi dro frem vinen og tok en sipp av den samtidig. Og der – i det øyeblikket skjønte vi at vi hadde gjort en ny oppdagelse i vår ellers lille vinforstand. Sundt + boblevann =SANT. Det var bare den mest fantastiske match. Både vin og mousse forsvant før vi rakk å forstå hva som skjedde – og nå sitter vi her med smaken på tunga og har lyst på mer. 

For dere andre som har lyst til å forsøke noe skikkelig sundt OG godt – her er oppskriften. Den er akkurat slik jeg lager mat, litt på slump. Men jeg lover deg – det funker:) Lykke til 🙂

2 modne avokadoer moses fint – helst med en stavmikser. 

Tilsett saften av en halv liten sitron, eller en kvart stor. 

Sukker etter smak – jeg bruker kokosblomst sukker. 

Jeg tok en snarvei og brukte nesquick – men selv jeg ville vel helst brukt en god og smeltet sjokolade om jeg bare hadde giddet. Så altså – så mye sjokolade som du selv vil blandes inn:)

Sleng på en neve blåbær eller andre bær du liker. 

Jeg brukte Oatley sin vaniljesaus 

Å ta bilder av Sjokolademousse er en utfordring i seg selv – det ser ikke akkurat delikat ut om du ikke har brukt spraypose eller noe. Jeg klæsja de i ei skål – og selv om det ikke ser pent ut så lover jeg at det smaker megadigg.

Kvelden ble ikke som planlagt, men veldig fin likevel. Livet vårt etter hjerneslaget stabler seg sakte, men sikkert på beina og vi har lært å tilpasse oss dagsformen – og ikke minst være føre var. Vidar gjespet som en flodhest når klokka var 21 så det ble ikke akkurat en sen kveld for ham – nok et argument for at vi tok riktig beslutning om å bli hjemme i kveld. Vi skal nok ta det igjen ved neste anledning. Jeg benytter anledningen til noen minutter alene i sofakroken etter at han har sovnet – litt skribling her i bloggen er i grunn alt jeg trenger i kveld – så er det perfekt. 

 

#LHL #hjerneslag #hjerneblødning #rehabilitering #pårørende #martini #asti #avokado #mousse #sjokolademousse #avokadomousse #helse #samliv #kjærester #liveterikkeverst

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg