Intervjuet og eksponert …

… og i morgen – lørdag – kommer artikkelen ut i papirutgaven til VG. Det er et par uker siden intervjuet og vi har ventet i spenning på resultatet. Selv om teksten var sendt hjem til oss og vi har gjort sitatsjekk så var det spennende å se det hele på trykk i VG+. Og særlig jeg var usikker på bildene, de fikk jeg nemlig ikke se før det ble publisert. Men vi ble faktisk veldig fornøyde, bildene var representative – selv om jeg aller helst ville utelatt griningsbildet … haha. Faktisk tror jeg et av dem må i glass og ramme her hjemme – det finnes nemlig svært få bilder av oss sammen som ikke er tatt i selfiemodus. 


Jeg ble umiddelbart veldig glad i dette bildet – syntes fotografen har fanget oss godt i dette øyeblikket. 

Vi har helt fra begynnelsen av hatt en intensjon om åpenhet rundt Vidars helse etter hjerneblødningen. Ikke fordi vi er så veldig opptatte av å få oppmerksomhet, men fordi vi føler at vi har noe veldig viktig å formidle. Vi er ikke alene om å være i denne situasjonen – og vi blir stadig flere. Mange opplever ensomhet og isolasjon i en slik situasjon – sånn er det også hos oss til tider – selv om vi har hverandre. Derfor har det vært viktig å kunne gi et ansikt utad. Både for at andre skal kunne finne likesinnede og også fordi vi ser at kunnskapen “der ute” er liten – både om hjerneslag som tema, om rehabilitering, hvilke skader som kan oppstå etter en hjerneblødning og om hvordan det er å være nærmeste pårørende til en person med hjerneslag. Og ikke minst har det satt oss i kontakt med veldig mange andre mennesker i samme situasjon – noe som er svært kjærkomment. 

Når vi ble kontaktet av Tommy Skar, general sekretær i LHL Hjerneslag, med spørsmål om vi ville snakke med VG – så var vi enstemmig og ganske umiddelbart enige i at vi ville stå frem med historien vår. Møtet med journalisten og fotografen ble langt, lattermildt og tårevått, men vi opplevde møtet både som profesjonelt, nært og trygt – takk for det 🙂 Etterpå fikk vi oss mer enn èn god latter når jeg postet på facebook en heller kryptisk oppdatering med “NÅ er det gjort” og det rant inn med spørsmål om vi var gravide og/eller hadde giftet oss. Men vi kunne jo ikke si noe om hva som hadde skjedd før vi var sikre på at det faktisk ble en artikkel av det. Samtidig ville vi at de nærmeste i familien skulle være forberedt og ikke få det servert gjennom jungeltelegrafen – det var det litt for sårbart til – så litt informasjon har vi lekket ut. 

I går lå artikkelen ute i VG+ for abonnenter og vi rakk ikke å få beskjed fra journalisten om dette før meldingene begynte å renne inn på telefonen. Den første smsen tikket inn allerede før vi var våkne. ALLE tilbakemeldingene har vært kjempegode og det har vært mange av dem. Dagen i går gikk i hovedsak med på å svare på sms og kommentarer i sosiale media. 

Vi er stolte over å få lov til å fortelle vår historie fordi vi vet hvor mange som ikke klarer å få sin stemme hørt – og vi er ydmykt takknemlige for muligheten til å formidle. Jeg føler med alle der ute som i sin ensomhet kjemper en daglig kamp for tilværelsen uten å føle seg sett eller verdsatt nok til å få den hjelpen og omsorgen de har behov for – både slagrammede og pårørende. Jeg er stolt over alle superhelter som finnes der ute og som kjemper seg tilbake etter hjerneslaget – og som lever med utfall de færreste forstår seg på. Jeg er stolt over alle pårørende som fortsetter å leve sammen med sine kjære til tross for at de ikke lenger er som de var.  Jeg er stolt over å være en av de som får oppleve min største kjærlighet midt i en orkan av omveltninger og jeg er stolt over å ha en kjæreste som aldri noen sinne gir opp. DET gir meg motivasjon til å fortsette og det gir meg styrke til å stå opp hver dag.

Jeg er også stolt over å ha både evnen til å skrive og evne til å finne glede og avkobling i det – så jeg kommer til å fortsette å blogge om livet vårt – på godt og vondt. Tusen takk til alle som følger oss på veien <3 I morgen må vi vel ut og kjøpe et eksemplar eller to av VG .9

 

#LHL #hjerneslag #hjerneblødning #VGhelg #veienvidere #pårørende #samliv #helse #sykepleie #omsorg #rehabilitering #livet #nevergiveup #VG 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg