Hverdagssalat og lange skygger …

Der kom hverdagen og innhentet oss med et brak. Vidar har vært i full gang med både ergoterapi og fysioterapi i dag og det førte til at han sovnet godt og grundig i stolen sin før klokka var 13 i dag. Det tar på kreftene å være på toppidrettsnivå. Det er det de kaller det ekspertene – å trene slik man gjør etter et hjerneslag er helt på høyde med toppidrett. 


Langbeinte og lekre har vi blitt i løpet av påska 🙂

Jeg var oppe sammen med ham allerede klokka 7 siden han i dag ikke klarte å slå av vekkerklokka. De kognitive utfordringene hans har merkelige uttrykksformer og han fortsatte å dundre på knappen til cpapp maskinen til tross for at jeg – med etterhvert skingrende stemme – forsøkte å fortelle ham at vekkerklokken står 10 cm lenger til høyre. Klokka peip, han dundret og dro i slanger og begynte å bli ganske forstyrret – jeg skreik. Riktig god morgen sier jeg bare. 

Siden Vidar nå snart skal til Sunnaas igjen så er det “milliarder” med ting som må ordnes. Jeg skal skaffe meg hjelp til å få kjørt ham utover et par av ukene slik at jeg kan få litt svært etterlengtet hvile. Siden han bare skal være der tre dager noen av ukene så blir det lite hvile på meg om jeg skal kjøre frem og tilbake to av de tre dagene. Det ser ut som om det ordner seg. I tillegg skal alt organiseres og koordineres med både logoped, ergoterapeut og fysioterapeut slik at han får de timene han kan der de dagene han er hjemme i mai. Og for å gjøre det helt komplett så har vi ennå ikke fått vite om han kan komme kvelden før eller samme dag de ukene han skal være der ute – så nå sitter alle andre instanser på vent og kan ikke planlegge så mye ennå. I tillegg skal både han og jeg presse inn en legetime hver før 1. mai. Det er mange tannhjul som skal fungere sammen her. Med andre ord så har hele formiddagen min gått med til telefoner, smser, mailer og enda noen telefoner. I tillegg er det jo opp til meg å organisere de oppgavene som ergoterapeuten skal holde på med sammen med Vidar – og der må jeg vri de små grå for å stadig finne på nye oppgaver som han kan ha nytte av. 

Dagens ergo oppgave ble å lage en salat til middag. Der er det mange komponenter å holde orden på. Både å finne frem utstyr, skjære, raspe, åpne pakker med bønner og feta og så rydde pent opp igjen. Det gikk kjempefint og jeg fikk 30 minutter for meg selv med nettbrettet i sengen mens de jobbet på kjøkkenet. Døra var ikke før slått i bak ergoterapeuten før jeg hørte Vidar i trappen – på vei opp for å hente meg. Det er jo fantastisk at han har så lyst til å være sammen med meg. Likevel gleder jeg meg litt til å få noen dager helt uforstyrret. Jeg må innrømme at jeg måtte le litt når jeg tittet ned i salaten – som var himmelsk god – og fant enden på guleroten på toppen. Til salaten ble det stekt lårfilet av kylling – og bernaise. MUMS!! Heretter er Vidar salatmester 🙂

Mot kvelden gjorde vi et forsøk på en gåtur, men måtte gi oss etter 400 meter. Det sier jeg ikke noe på siden han har trenet mye før i dag. En liten tur ble det uansett og det er vi kjempefornøyd med. Deretter dro vi hjem og ødela slankekuren med mammas delfiakake – som viser seg å fint kunne spises rett fra frysere – med fingrene – i store mengder. Det eneste som ligner på slankt her nå for tiden – er skyggene våre.

Ha en flott torsdag alle sammen 🙂

 

Har du lyst har du lov – til å følge oss på facebook:) 

 

 

#LHL #LFS #NFS #hjerneslag #hjerneblødning #youtube #blogg #vlogg #hjernen #psykologi #helse #hjernehelse #afasi #apraksi #lammelser #trening #rehabilitering #pårørende #nevergiveup #mestring #motivasjon #inspirasjon #familie #sammen #kjærester #samliv 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg