Hallo … jeg ER her … bruk meg!

Det har vært litt langt mellom innleggene her den siste tiden. Dette skyldes i hovedsak at Vidar, samboer med hjerneslag, har kuppet PCen. Etter at han fikk Facebook profil har det åpnet seg en helt ny verden for ham og jeg har ingen problemer med å la ham nyte det.

Selv er jeg nå satt litt tilbake med skrivingen siden det ikke gir like stor glede å taste blogg med pekefinger på mobil – det tar eeeevigheter.Men jeg synes Vidar fortjener et skryteinnlegg igjen så i dag går jeg for å pekefingertaste litt.

Etter hjerneblødningen var Vidar paralysert i høyre side. Han kunne hverken gå, stå, løfte armen, bevege fingrene eller holde seg selv oppreist i sittende stilling. I dag, to år senere, er han oppe og går igjen og vi har stadig fremgang. Kognitivt har han også mange utfordringer og det har vært mange utfordringer i forhold til språk, lesing, skriving og det å få oversikt og håndtere kompleks informasjon. Av den grunn har han ikke brukt data. Men nå er han igang og Facebook er den nye "hobbyen". Ham storkoser seg med meldinger og bilder – og øver på å skrive litt selv. Her en kveld skulle jeg filme ham mens han skrev litt og oppdaget plutselig noe helt fantastisk 🙂 Selv om han i hovedsak bare skriver med venstre hånd så er det STOR aktivitet i høyrehånden. Den vil virkelig være med på leken – og viser det med all tydelighet. Her er det ikke bare liv – men vilje til å yte. Den formelig skriker: Bruk meg!!

Vi har studert videoen sammen og dette er noe som gir Vidar kjempe motivasjon. Nå han ser disse ubevisste bevegelsene i høyre hånd så blir han oppmerksom på dem – og involverer høyre hånden mye mer. Jeg er så inderlig glad for min tilnærmede maniske tilbøyelighet til å dokumentere ALT – for det er så mye disse bildene og videoene bidrar til med for rehabiliteringen hans. Å se seg selv utenfra er så viktig for fremgangen. Det er ikke sikkert dette fungerer på alle for det kan være vanskelig å se seg selv mestre svakere enn før slaget. Dette må hver enkelt prøve ut selv. Uansett fokuserer vi alltid på hva som er bedre enn sist og aldri på hvordan det var før.

Ta en titt på Vidar mens han skriver her:

La Den Høyre Hånden Bli Med

#LHL #LFS #NFS #pårørende #rehabilitering #hjerneslag #hjerneblødning #skrive #mestre #kognisjon #psykologi #nevrologi #seier #helse #hjerneslagstopperikkemeg

12 kommentarer

Siste innlegg