Torturterapi, hengemangopupp og gnagsår på magen …

Jeg føler jeg skylder alle mine følgere en forklaring – for jeg har knapt blogget på en måned. Siden midten av mai ble det bråstille fra meg. Den ene årsaken har jeg forklart tidligere, nemlig at Vidar, slagrammet samboer, nå har begynt å bruke internett. Pcen var og er periodevis opptatt og han har behov for å kunne bruke lang tid på å bli kjent med alle valgene i facebook og på pc. Ting tar tid og dette tar ekstra lang tid. 

MEN .. hovedårsaken til at jeg har tatt en skrivepause sitter hos meg. Jeg har pådratt meg en skiveutglidning i ryggen og den gir smerter i hele høyre side og ut i høyre arm. Nå har jeg forsøkt “alt” fra massasje, ising, smertestillende, Brexidol, kiropraktor og enda mer enn det, men jeg får ikke bukt med det. De søvnløse nettene er mer søvnløse enn før, det gjør vondt å ligge, vondt å stå, vondt å bruke armen. Alt i alt er dette også nok et biprodukt av pårørende tilværelsen hvor man ALDRI får hvile i mer enn 4 minutter av gangen. Jeg hadde to dager når Vidar var på Sunnaas siste uken i mai da jeg fikk ligge strak på sofaen – det er i grunn det eneste som har gitt litt bedring. Så snart han var hjemme igjen og jeg “måtte” til med alle de en million småoppgavene som følger med det å være pårørende til en slagrammet så kom smertene krypende tilbake igjen. 

Så nå har jeg tatt bloggpause – forsøker å hvile armen så mye som mulig og bruker overskuddet til å tøye og forsøker å finne litt terapi for såre muskler gjennom å bli massert (noe som ligner mer tortur enn nytelse). Kiropraktoren spiser opp alt vi har fått av feriepenger (dvs det lille som var igjen etter at vi har betalt dunderskattesmellen) – og jeg subber rundt med både munnvikene og puppene pekende nedover. Jeg må innrømme at ryggsmerter er noe jeg blir ganske deppa av – jeg får jo ikke gjort NOEN ting og sommerferien som likesom skulle bli både hyggelig og litt mer aktiv enn i fjor nærmer seg med stormskritt. Og her ligger jeg og ser i taket – Knurr!!! Er det virkelig noe jeg ikke vil så er det å bli holdt tilbake. Jeg har så mye jeg VIL gjøre!!

Ja, man kan jo drømme ….

Smertene er mest intense rett bak høyre “slapp pupp” så det er bare å glemme å bruke bh. Jeg har forsøkt å finne frem alle mulige gode og effektive tøyningsøvelser og tenkte at NÅ skulle jeg få bukt med djevelskapen. Jeg la en plan og fulgte den slavisk: Først tortur (les: thai massasje), så kiropraktor (les: mer tortur), så gode og fornuftige tøyningsøvelser (les: veldig godt – NOT) – og så – KNEKK – sklei hele skiten ut av ledd igjen – og smertene er minst like intense som før. Det er bare å bestille seg en ny kiropraktortime og kiropraktoren kan glede seg over at han nå får råd til gullkantet storseil på seilbåten har skal bruke på neste Balitur. Selv ser jeg at jeg antageligvis må spise knekkebrød og drikke vann i hele sommer – siden lommeboka allerede skriker om nåde.

Sist jeg var hos kiropraktoren møtte jeg opp i en 12 år gammel, alt for stor, utvasket og “avspenstet” bikinitopp som bare så vindt holder mangoene oppe. Jeg forklarte litt skjemt om situasjonen med det vonde bak den høyre hengemangopuppen og den dertil pinlige påkledningen og avsluttet med en forhåndsunnskyldning om at usømmeligheter kan forekomme dersom jeg måtte bøye meg fremover. I så fall ville hengefruktene antagelig løpe løpsk ut av den slække bikinitoppen. DEN var ikke til annet bruk enn å opprettholde et snev av selvtillit UNDER en tettsittende tskjorte. 10 minutter senere satte jeg meg i bilen – med æren i behold (om det i det hele tatt er mulig der man brytes ned med tilhørende gaul og stønn) og oppdaget at korsryggen faktisk nå berørte bilsetet bak meg. Dette var jo bare helt fantastisk – hvor lenge det varer er en annen sak.

Jeg syntes ellers at mamma burde ha advart meg om at etter fylte 50 år så er risken å få gnagsår bak puppene stor siden brystvorter bare har ett sted å gå etter at de har begynt å peke nedover – og det er innover. Eller egentlig er det vel farmor som burde ha advart meg – siden det er hennes forside jeg har arvet. La meg bare si at nå forstår jeg hvorfor hun gikk med bhen UTENPÅ undertrøya. Ellers irriterer jeg meg noe så grønt over det faktum at den gangen jeg hadde noe å vise frem (sånn kroppslig sett altså) så var jeg så redd for å vises og eksistere at jeg aldri noen sinne ble sett, og nå når jeg egentlig ikke har så mye så skilte med lenger så driter (pardon my french) jeg i om noen ser meg både avkledd og naken. Fordelen er at jeg i alle fall blir brun og fin om sommeren siden jeg garantert har tenkt å trakke på meg så liten bikini som overhodet finnes i størrelse XL HG (les: Xtra Large Henge Mango) når jeg velter meg overende på en litt for smal solseng ved Det Joniske hav i Hellas – og så skal jeg gi min indre tenåring finger’n og fortelle henne hva hun gikk glipp av. Makan til teit ungdom!! Klær er oppskrytt og jeg har da kropp hele livet og faktisk også hele året – hvert eneste år. Kall det hva du vil, sommer eller vinterkropp. Dessverre er sannheten at i dag, i min alder og kondisjon, så blir jeg brunest MED klær. 

 

Så altså … det jeg bablende over her har forsøkt å si er at jeg for tiden ute av skriverdrift og håper jeg kan komme sterkere tilbake om ikke så lenge. I mellomtiden sparer jeg alle gode nyheter om Vidars fremgang og gleder meg til å fortelle masse om det litt etter litt. Noen uker med sol og bad kan jo også gjøre underverker i løpet av sommeren – for oss begge. Jeg er ikke borte og jeg skal forsøke å legge ut noen kortere innlegg i løpet av de neste uken – for da skjer det mye spennende. Vi har blant annet tenkt oss en tur til Tromsø og jeg skal oppleve midnattsolen for første gang – den skinner heldigvis uansett hvor tverr jeg enn er i ryggen og hvor overmodne mangoene er – med eller uten klær. Og helt i tråd med flaksen min så melder de om fantastiske 8 grader der oppe … *grøss*

All klagingen min til tross så ønsker jeg dere ALLE en fantastisk sommer <3

 

#LHL #LFS #NFS #Afasi #hjerneblødning #hjerneslag #pårørende #pårørendehverdag #godsommer #kiropraktor #thaimassasje #duskalfåendagimårra

4 kommentarer
  1. God sommer til dere også. Nyt sola de gangene den viser seg.. så håper jeg ryggen bedrer seg og mangoene vil henge riktig og ikke være så belastende. Har dere badekar vil jeg anbefale lange bad i då varmt vann du klarer. Det hjelper

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg