Bare å klikke LIKER det vel … ?!?

Bare … er et relativt begrep. Vi har måttet lære oss at “bare” kan koste både blod svette og tårer. Et år til har gått og nytt av året er at Vidar, slagrammet samboer, har egen facebook profil igjen. Og en facebook profil krever engasjement og innsikt. Det meste er lett når man kan det pleier jeg å si. Men jammen kan det bli vanskelig også – når du ikke kan det. 

Vidar tar instruksjoner lett og har kjempemotivasjon for å jobbe med det meste, men det må terpes, terpes og terpes igjen. Innlæringen sitter ikke slik som før. Nå har vi jobbet i flere måneder, men fremdeles er det å “bare” klikke LIKER en utfordring – like så å navigere mellom profiler, bilder, og å få oversikt over trådene som dukker opp under egne og andres innlegg. Det er rett og slett en opplevelse av kaos.Informasjonen pøser ut i en total uorden for ham. 

Men så har man bursdag da – og det renner inn med hilsninger. Kjempekoselig! Vidar har alltid vært glad i å bruke meg som sufflør og oppleser for han liker å følge med – det har fungert fint så langt. Men nå har suffløsen har sagt opp jobben … hehehe … og han må lese og kommentere selv. Er DET en lettere jobb for den avgåtte suffløsen – nei på ingen måte. Dette tar EVIGHETER å komme gjennom. Men hvilket valg har vi? Enten må han forsøke selv og ta den tiden det tar – eller så må vi reinnsette suffløsen og hun er ikke den villigste å be lenger … haha …

Spørsmålene står i kø: Hvordan klikke liker knappen? Her kan man jo trykke flere steder – har du tenkt på det? Og hvordan se om man har likt noe? Ikke lett å se forskjell på blå og svart. Fingre som ikke helt vet hva de gjør og kommer borti på feil sted og så er man plutselig inne på en side, bilde eller profil – men hvordan kommer man vekk derfra? I tillegg er det skjulte felter som man skal finne å dra på i feks meldingsboksen – at han i tillegg nesten bare bruker en hånd gjør den ennå vanskeligere og at neglekten gjør oppmerksomheten på høyre side svak er en kjempeutfordring siden alle hovedvalg ligger på høyre side. Det som sitter kl 12 er borte kl 12:00:02 og så er det bare å starte på nytt og håpe at det sitter litt lenger neste gang. Det kan rett og slett være at dette innebærer litt for mye informasjon på en gang – og den logiske sansen er heller ikke helt som den skal lenger så det hjelper lite å si at “vi lukker ALLTID bilder oppe til høyre”. Det glemmes like raskt som det er hørt. 

Men vi er jo ikke kjent for å gi opp når kaoset flommer inn over oss så vi trår til med full styrke uansett hvor stor motstanden er. Dette er ikke en mann som feiler – dette er en mann som LÆRER. Operasjon LIKER kan du se et lite utsnitt av her. 

SÅ … får du en LIKER av Vidar så bør du verdsette den – den har kostet mye 🙂 

 

Bloggen finner du også på facebook.

 

#LHL #LFS #NFS #afasi #neglekt #hjerneslag #hjerneblødning #hjernen #psykologi #nevropsykologi #facebook #teknologi #data #pc #tastatur #mestring #læring #øvelse #pedagogikk #bursdag #bursdagshilsen #liker #likes #sufflør #pårørende #hjerneslagstopperikkemeg

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg