Jeg lager Snekkerbod til kjæresten min …

Det er stille fra meg for tiden, men jeg rydder …

Ut fra antall poster på facebook hvor jeg ser mine venner publisere brukte ting til salgs så tror jeg faktisk at dette er høysesong for rydding rundt om i landet. Selv har jeg tatt fatt på garasje og 2 uteboder i et forsøk på å ENDELIG komme unna med flyttelasset til Vidar som har okkupert uthuset fullstendig i to år. På et tidspunkt okkuperte det hele huset mitt også siden han ble syk midt i flyttingen, men der står det nå bare et lite gjesterom igjen hvor kasser og ting står i hauger. Det meste der er kjøkkenting og det må bare stå til den dagen vi har et kjøkken med litt mer skapplass. MEN garasjen min ville jeg veldig gjerne ha igjen – så slipper bilen å stå ute i år også. I tillegg har Vidar så mye verktøy at han egentlig kunne ha driftet en medium stor snekkerbedrift – men det hjelper lite når alt ligger hulter til bulter innerst i garasjen min og vi hverken vet hva vi har eller hvor vi finner det.  

Det blir jo ryddig på innsiden – men på utsiden derimot … Neida, det ble ryddig der også etterhvert 🙂

Så de siste par ukene har jeg malt og ryddet og nå ser vi endelig konturene av noe som ligner et hjem – også i uthuset. Garasjen er så godt som tom for “ræl” og gulvet har fått nytt grusdekke. Grusen var et biprodukt fra byggingen av nytt bad i fjor sommer og har lagt som en avgud midt i innkjørselen i et år. Vidar fikk jobben med å flytte den (må ellers minne om at Vidar min samboer hadde en hjerneblødning i 2015, midt i innflyttingen) – og nå tok det ham 4 dager å flytte den lille grushaugen til et hjørne av tomten hvor den ikke var i veien. Det er ikke fritt for at det gjorde litt vondt for ham å se meg flytte grusen noen dager senere – 5 trillebårlass – og omtrent like mange minutter pr lass. Uansett var jobben for ham veldig verdifull og han fikk bruke noen muskler som ikke hadde rørt seg på en stund. Jeg har egentlig vurderte om han burde ha flyttet litt grus hver eneste dag heretter … hehe … For det gjorde ham nok veldig godt – selv om det var et slit. 

Mens Vidar skuffet grus bar jeg kasser med verktøy fra garasjen og inn i det som nå heter Snekkerboden og sorterte spiker, strips og all verdens tenger og jern. I tillegg fant jeg innerst i boden deler fra en kjøkkeninnredning og jammen endte det ikke med at Snekkerboden fikk både arbeidsbenk med skuffer – OG bardisk med sitteplasser. I prosessen fikk jeg solgt massevis av ting som vi ikke behøver og Sim Salabim så hadde vi en tom utebod og en tom garasje – OG en flott snekkerbod. Jeg har fremdeles en del malerarbeid som må gjøres – men Manjana, Manjana. Kanskje blir det i morgen, kanskje blir det til neste år. Det viktigste er at vi har et sted hvor vi finner skruer og spiker når vi behøver det og et sted hvor vi kan jobbe litt med alt dette verktøyet. Vidar trenger å gjøre litt mer “manneting” og her kan han boltre seg. Det hjelper jo at jeg også er litt over gjennomsnittet glad i verktøy og kreativitet. Jeg er helt sikker på at denne Snekkerboden kommer til å bli verdt sin vekt i gull for oss begge og øke livskvaliteten betraktelig. 

Work in progress … selv synes jeg dette blir knakende flott … og hyllene, som er kjøpt på loppis for 20 kr,  er selvsagt i vater …

Den gamle kjøkkenbaren er nå installert i Snekkerboden og her kan man jo velge … snekre og reparere … eller drikke øl?? Ellers må jeg bare si: Åhhh jeg er så forelsket i denne mannen <3 Det smilet sjarmerer meg rett i senk:)

Midt i alt dette dukker det opp massevis av flotte rehabiliteringsaktiviteter for Vidar. Etter å ha ryddet ut av ikke mindre enn 5 store verktøykasser så har vi en haug med skruer og styr som må sorteres – gjett hva Vidar og Ergoterapeuten gjorde i går? Jo, da ble det håndtrening i Bua med duppeditt sortering 🙂 Jeg er sikker på at Vidar syntes det var mye hyggeligere enn å vaske vinduer, brette klær eller ta oppvasken. Alt i alt en skikkelig vinn vinn på alle plan. 

Hverdagsrehabilitering?? Bare å begynne med verktøykassen … plukk og sortert takk !

Følelsen av å bli kvitt alle kassene som har holdt garasjen min som gissel er bare helt himmelsk … jeg er fri … jeg er FRI … JEG ER FRIIIIIII 🙂 

Men det ble smått med blogging da … jeg kommer sterkere tilbake 🙂 

Denne bloggen finner du også på facebook og du er velkommen til å følge oss der om du vil 🙂 

 

 

 

#LHL #LFS #NFS #afasi #hjerneslag #hjerneblødning #pårørende #rehabilitering #rydde #system #orden #snekkerbu #garasje #verktøy #grus #sortere #helse #psykologi #hjernen #mestring #bardisk #arbeidsbenk #frihet 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg