Bare EN av de 12 000 …

Vidar – min kjæreste <3

Dette er bare EN av dem!

EN av de 12 000 menneskene som får hjerneslag i året i Norge. Tenk om jeg kunne publisert bilder av alle på en gang – da hadde kanskje budskapet nådd frem. Ingen av oss bryr oss om dette temaet -hjerneslag betyr lite eller ingenting for de aller fleste – før det rammer noen de er glad i eller dem selv. 

I en alder av 51 år reddet Vidar med nød og neppe livet – ALT for ung for å dø – ALT for ung til å ende som grønnsak i en seng på et sykehjem!

Og jeg blir pårørende til en sterkt pleietrengende samboer i en alder av 48 år.

Når vi i dag vet at 90 % av alle hjerneslag kan forebygges så er det en tragedie at det skjer. Vidars tilfelle kunne også ha vært unngått om han hadde fått riktig behandling på et tidligere tidspunkt. 

I dag på Verdens hjerneslag dag vil jeg takke alle som bidro til at Vidar reddet livet denne dagen for 2,5 år siden – og for at han var en av de heldige som kom ut av dette med både livet og mye livskvalitet i behold – selv om livet aldri blir som det var. 

Lær deg varselstegnene på hjerneslag – PRATE_SMILE_LØFTE – husk at dette er akuttmedisin som betyr at du ALDRI går til lege eller legevakt.

Ring 113 umiddelbart om du har problemer med å løfte armene, snakke sammenhengende eller smile. 

HVERT SEKUND teller!!

Selv om symptomene går bort etter en liten stund så skal du ringe!

Sjekk hjertet ditt,

Sjekk blodtrykket ditt,

Sjekk pulsen din

Sørg for at du har gjort det du kan for å unngå at dette rammer deg!

2,5 år etter hjerneslaget er vi på vei tilbake til et liv vi kan styre selv – i dag feirer vi livet og det faktum at jeg kan kysse kjæresten min god morgen hver dag <3

 

Bloggen finner du også på facebook – velkommen inn 🙂 

#pratesmileløfte #hjerneslag #hjerneblødning #tia #drypp #blodpropp #hjernesvulst #pårørende #hjerneslagdagen #113 #reddetliv 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg