Fra UVI til Biopsi …

Det er stadig noe nytt … men denne gangen har vi fått litt mer spenning enn hva vi ønsker oss. 

En av utfordringene vi må leve med etter at Vidar fikk hjerneblødning er stadig tilbakevennende urinveisinfeksjoner – antagelig pga lammelser i blæren. I snart tre år har det vært en ny antibiotikakur hver andre måned og jeg har lenge bekymret meg for langtidsvirkningene av det. Det er tydelig at vi ikke får bukt med problemet og at vi antibiotika bare reparerer symptomene for et øyeblikk. 

Så etter en god del mas fra min side ble det endelig time hos urolog på Ahus. Dette skulle bare være én enkelt time – hadde vi tenkt – men som så ofte før så avler EN legetime både to og tre nye avtaler.  Under legetimen ble det tatt en rutinekontroll av prostata som gjorde legen litt usikker så dermed ble vi sendt videre til MR uka etter. Selvsagt fant de også denne gangen en urinveisinfeksjon så da ble det en resept på antibiotika med hjem igjen også. Tre dager senere ringer legen og vil ha oss inn igjen uka etter for en biopsi.

Selv fikk jeg orkesterplass under hele prosedyren og fra DET setet kan jeg ikke dele bilder altså. Likevel synes jeg det er veldig interessant å få lov til å være med å se hvordan den gjøres og legen var veldig behagelig og inkluderende ovenfor oss begge – jeg fikk også inngående forklaringer over hva vi så på skjermen. MEN gutter … DEN nåla altså … HYL!!!  Jeg anbefaler ikke å hverken se etter nålen som brukes for å sette bedøvelse og å hente ut prøvene – det holder heldigvis bare at jeg nå forteller dette så er “oppdrag skrem vettet av alle middelaldrende menn” gjennomført … hahaha. Det er den lengste nåla jeg har sett. Fra spøk/skrem/alvor så er det funn på Vidars MR bilder som kan indikere at noe er galt. MEN heldigvis er det 50/50 – med andre ord er det faktisk like stor sjanse for at dette ikke er noe å bekymre seg over. Vi må bare krysse fingrene og satse på at vi er ferdige med all motgang og at vi har fått vår porsjon av helseutfordringer for resten av livet. 

Vi er overraskende rolige begge to –  skulle det vise seg å være noe farlig må vi bare forholde oss til det som det kommer. Akkurat nå får vi ikke gjort noe med dette annet enn å vente – og å la helsevesenet ta seg av det. Vi er heldige tross alt som blir ivaretatt slik at dette blir oppdaget og håndtert omgående. Nå håper vi bare på at vi får løst UVI utfordringene også – og at vi kan få en time hos en infeksjons spesialist snarest. Siden Vidar allerede HAR en infeksjon så har dagens prosedyre vært ekstra risikofylt så nå sitter vi her med direktenr inn til Ahus og måler feber hvert andre sekund – bortsett fra det så er det meste her hos oss bra 🙂  Så til dere som lurer – det hele var smertefritt og både jeg og Vidar er ved godt mot 🙂 

 

Du finner også bloggen på facebook – klikk HER så finner du den. Følg meg gjerne der. 

 

#LHL #hjerneslag #pårørende #pårørendehverdag #ahus #urolog #prostata #biopsi #uvi #anitbiotika 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg