Et magisk øyeblikk …

“Er du trøtt?” 

Så enkle ord og sånt et lite spørsmål, men det treffer meg midt i magen. Vi sitter på toget hjem fra Oslo og jeg har lagt pannen mot togvinduet og mer føler enn ser at landskapet farer forbi i mørket utenfor. Ja, jeg er trøtt, kjenner jeg mellom tårene som plutselig truet med å bryte frem. Ikke veldig trøtt, men sånn passe. Så hvorfor griner jeg? 

Jeg ser tilbake på Vidar som sitter rett mot meg og ser bekymret på meg med de store, herlige, blå øynene sine – kjærlige som alltid. Det tar ennå noen sekunder før jeg forstår hva mitt indre forsøker å fortelle meg: han SER meg! Kjæresten min sitter der rett mot meg og bryr seg om meg – viser meg omsorg og tenker på hvordan JEG har det. Et sjeldent øyeblikk – og jeg gjenkjenner verdien av det og andakten øyeblikket bringer med seg. Det kjennes ut som om det plutselig bare er oss to på toget – magisk. 

Å være pårørende til en slagrammet kan være en ensom tilværelse. Jeg sier den er fylt av kjærlighet og tosomhet og DET er sant. For jeg vet at han elsker meg og bryr seg om meg mer enn noen andre har gjort før ham. Likevel lever han uansett i sin egen boble – for han har mer enn nok med seg selv mesteparten av tiden. Og så sitter han plutselig her og spør om JEG er trøtt! 

Jeg kjenner at alle forsvarsverk bare ramler ned og jeg har bare lyst til å krype inn i armkroken hans og møte ham som om han har vært borte i tre år – og ta imot trøsten hans. JA, kjæresten min, jeg ER trøtt – TAKK for at du ser det. Jeg er ikke mer trøtt enn vanlig, men jeg blir bare så inderlig glad når du ser det. Og dessuten er kvoten for selvelsk nesten brukt opp – jeg behøver litt omsorg fra deg. 

Jeg forteller ham alt dette – møter blikket hans og ser at han forstår. Kjærligheten <3

Takk kjæresten min for at du fortsatt er her hos meg og for at boblen nå og da sprekker nok til at du ser meg <3

 

Du finner også bloggen HER – på facebook. 

 

#LHL #LFS #NFS #hjerneslag #pårørende #kjærlighet

1 kommentar
  1. Det hender man får slike øyeblikk og det gjelder å nyte den. Vi lever i en ensom verden vi som har noen med kognitiv svikt. Det tror jeg er veldig likt for alle. Plutselige gråteanfall kommer tett som hagl i perioder. 💓

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg