Det komplette kaos …

Men jeg påstår hardnakket at jeg har kontroll.

Midt i alt vi forsøker å få til med livene våre har vi gått hen og kjøpt oss ny leilighet. Svært lite planlagt, men likevel veldig kjærkomment. Men planleggingen burde vi vel kanskje ha planlagt bedre 🙂 

De siste par ukene har jeg jobbet dag og natt for å sortere bort alt som kan betegnes som overflødig og jeg kan stolt si at haugen vi skal ha med er myyye mindre en haugen vi skal kaste og gi bort. Jeg tenker at dette er en helt nødvendig avgjørelse for at vi skal få stablet hverdagen på beina igjen og begynne på det som skal bli resten av livet vårt. Problemet nå er klare å nedskalere eiendelene til 1/10 del av det vi eier pr dags dato. Jeg har en misstanke om at 30 par sko er litt for mye å ta med når vi nå går fra 160 kvm, 5 soverom, uthus på 60 kvm og et to etg stabbur – til 50 kvm og ei lita bod i kjelleren. 

Midt i det hele har jeg jobb – Vidar (slagrammet samboer) er på rehabiliterings opphold på Toten (med alt det innebærer med henting, telefoner og møter) – og jeg har et planlagt foredrag i Stavanger. Tiden er virkelig ikke på min side akkurat nå. Huset må selges raskere en kvikt og vi har overtakelse på den nye leiligheten om et par uker. Hyyl!!

Ettermiddagen har gått med til å finpusse foredraget og det går plutselig opp for meg at gellakken som jeg har på neglene har vokst NESTEN helt ut og ser bare litt heslig ut – og jeg drar kl 5 i morgen tidlig. Altså rekalkulerer jeg kveldens rute og skal nå bruke kvelden på å fjerne gamle lakkrester mens jeg videochatter med Vidar. DET er det nyeste nye her i huset – Vidar har lært seg å bruke messenger. Nå kan han være med på det som skjer her hjemme selv om han er mange mil unna og vi har brukt videosamtaler flittig mens jeg har pakket ut gamle kasser fra boden for å sortere – det funker kjempebra. 

Selv om jeg selvsagt synes det er fint å vise frem det man er stolt av (for jeg er faktisk ganske stolt av å håndtere alt som skjer akkurat nå) så tenker jeg at et lite sannhetsbilde er på sin plass her jeg sitter og er kreativ, blogger og lager foredrag – i tilfelle noen tror at jeg har all verdens tid og overskudd. Det har jeg altså ikke – huset ser ut som et skrekkbilde fra et horderhus her jeg sitter mellom kasser med gamle minner og Gibort og Kast kategorier av livet som har vært. Men det handler om prioriteringer – og tenk at snart lever vi i en helt ny leilighet med alt innen rekkevidde og ikke noe rot eller oppussing prosjekter. Det gjøre denne prosessen tålbar.  Akkurat NÅ skal jeg sette flytteprosessen på vent – og fjerne neglelakk – og så gleder jeg meg til et lynbesøk i Stavanger som jeg aldri har besøkt før. Slike turer setter jeg STOR pris på! Ikke minst gleder jeg meg til å treffe mange nye mennesker. Dette er ren terapi og gir meg etterlengtede pusterom. 

Og for de som lurer … ja … jeg spiste en pose potetgull til middag!! Deal with it!

 

Bloggen har sin egen side på facebook – du finner den her!

 

#LHL #pårørendekurs #foredrag #hjerneslag #pårørendehverdag #glede #helse #fremtidenserlysut