Annerledes påske du liksom!

Jeg håper virkelig at dere der ute har fornuften med dere når tar til dere informasjonen som florerer i media nå om dagen. For det er ikke akkurat riktig det du leser. Eller – det kan hende at du tillegger det du leser litt for stor betydning.

Det er ikke mulig å åpne hverken aviser, facebook, instagram, tv nyheter eller andre sosiale kanaler uten å bli overveldet av tips og triks for å overleve denne ekstremt annerledes påsken. Hva skal vi nå ta oss til når vi ikke får reise på hytta?

Det i seg selv er jo et interessant spørsmål og jeg skjønner at det er mange som leser artiklene siden de fortsetter å sprette opp både i VG, Dagbladet og i sosiale media. Vi skal følge med i trender, være ekstra oppfinnsomme, male, lese, leke – ALT fordi vi ikke kan reise på hytta! Men er det virkelig en så stor krise som vi leser at det er?

Avisene lever jo av klikk – og om ingen klikker seg inn på artikkelen så vil den med stor sannsynlighet raskt bli erstattet av en annen. Og med det trekker jeg slutningen om at “annerledespåskeartiklene” er veldig aktuelle for lesere der ute – for artiklene forsetter å florere. Så hvorfor hisse seg opp over annerledespåsketips? Det er vel bra at vi finner på noe gøy!? Jo, i og for seg er det veldig mye bra i de artiklene – for jeg leser de jo selv.

MEN hva er det de indirekte forteller oss? Det er det jeg begynner å bekymre meg for.

Påsken i år er nemlig annerledes fordi vi må holde oss hjemme – hytta har egentlig ingenting med det som er annerledes i år, for de fleste av oss. For de fleste har nemlig ikke hytte og de fleste av oss reiser normalt ikke på påskeferie. Faktisk er det ikke mer en ca 20% (her har jeg bare et lite googelsøk å støtte meg på) av oss som pleier å dra på påskeferie i det hele tatt. Bare fordi det er mest av hyttefrie artikler og nyheter – så er det ikke flertallet de snakker om.

Du er nemlig ikke i mindretall om du sitter hjemme denne påsken også. Du er ikke i mindretall om du ikke vanligvis kommer tilbake på jobb etter påsken med hvite solbrille merker rundt øynene og solbrent neserygg. Du er ikke i mindretall om du aldri har vært på afterski og ikke vet hva ei felleski egentlig er. Du er ikke i mindretall om du ikke har hytte eller drar på høyfjellshotell i påska. Du er faktisk ikke i mindretall om du også dette året feirer påsken som en helt alminnelig helgedag med potetgull foran tven, tar en rusletur i nabolaget – og kanskje til og med er mesteparten av tiden alene.

Vi skal ikke la denne pandemien få oss til å føle oss mer alene og mer annerledes enn vi faktisk er. Selv har jeg aldri vært i Trysil, på Geilo eller klatret til topps på Gaustadtoppen. Jeg har hverken nedover eller bortoverski i boden – og jeg spiser appelsinen min i foran tven hver eneste påske. Vi som ikke har så mye å skryte av – er faktisk de det er flest av. Så erfarne påskeferierende .. DET er vi det:)

Selv feirer jeg påsken nok en gang foran dette vakre maleriet av den svenske vestkysten 🙂

 

 

God påske folkens!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg