Hvordan skape et nytt liv og identitet du vil like?!

Jeg har undret meg! Hvordan komme i kontakt med meg selv igjen? For hun jeg formet og skapte gjennom nesten 50 år – og som jeg var så glad i – mistet jeg av syne.

Det er lenge siden jeg så noe til denne jenta … Dette var hun som hadde funnet sin plass i livet, som elsket den hun var og det hun gav tilbake til verden. Jeg har savnet henne med enorm styrke.

Etter snart fire år som pårørende til en samboer med et helsemessig kaos etter en hjerneblødning så har jeg barbert identiteten min tynner og tynnere hvor hver dag som har gått. Det var ikke meningen at det skulle bli sånn – det bare hendte. Jo større omsorgsbelastningen og kaoset ble – jo mindre tid ble det også igjen av Ann Solfrid. Mine ønsker, mål og behov smuldret bort et sted midt mellom katastrofedagen og nåtiden. På et tidspunkt hadde jeg ikke en gang plass til egne tanker – mitt JEG var ute av syne. Jeg hadde redusert meg selv til et verktøy og hjelpemiddel som kunne tas frem ved behov – og behov for meg var det hele tiden.

18 måneder senere er det lite smil og glede i øyene mine. Livet hadde lært meg en hard lekse.

Det tok nesten 50 år å bli MEG. Ikke bare tok det 50 år å skape det jeg hadde og verdsatte ved meg selv – men min fremtid skulle også bygges på denne grunnmuren. Og så smuldret det hele bort under meg. Fortiden, nåtiden og fremtiden – alt føltes forgjeves. Alt føltes tapt. Hvordan finne tilbake til meg selv igjen?

Det går ganske snart opp for meg at å finne tilbake ikke er aktuelt. For dagens livsrom er helt annerledes enn det jeg hadde for 4 år siden. Så jeg må skape noe nytt. Ikke bare skal jeg skape ny plattform, nåtid og fremtid. Jeg skal gjøre jobben på rekordtid – denne gangen har jeg ikke 50 år. Jeg behøver å finne den nye, glade, fremtidstroende og fornøyde meg. For jeg har ikke tenkt å nøye meg med et “reserveliv” eller plan B – jeg vil ha en ny og forbedret Plan A!. JEG vil ha et ekte liv – en identitet forenlig med meg og min kompetanse – og i takt med kjerneverdiene mine. Men hva er det? Hvem ønsker jeg egentlig å være?

Jeg tror faktisk at vi alle sammen vet hva vi er og hva vi vil – sånn langt der inne et sted. Men å få tanker til å bli virkelighet er ikke gjort i en fei.

Jeg har gjort mye – selv om det kanskje ikke er så synlig ennå. Grunnmuren er på plass og jeg har lagt skisser for dette nye livet. For første gang på lenge ser jeg fremover og har planer. Men så var det dette tidsperspektivet da – tiden renner fort ut i sanden rundt meg og det er dager jeg føler at jeg ikke kommer videre.

MEN i dag kom ideen som jeg tror vil hjelpe meg å holde fokus. Visualisering! Det handler om å se denne fremtiden for sitt indre øye – å kunne kjenne smaken av livet den dagen du står der og faktisk har oppnådd noe. For det er ikke flaks jeg må ha – men hard og målrettet innsats. Så i dag har jeg gjort noen grep nettopp for å ha målene mine i sikte – HELE TIDEN!

Det slo meg nemlig at skjermbildet på mobilen min er noe jeg ser mange titalls ganger hver eneste dag. Hvorfor ikke bruke dette til min fordel? Med den tanken i hodet gikk jeg i gang og begynte å lete etter symboler for mine fremtidsdrømmer og kjerneverdier. Så satte jeg dem i system og laget en collage – og dermed hadde jeg laget meg et Vision Board Skjermbilde til mobilen. Et kart til mitt visjonelle fremtidsselv – for å holde blikket festet på det som er viktig for meg.

Dette er det kanskje bare jeg som kan lese betydningen av. Men dette er dit jeg skal <3 Min visjon for fremtiden MIN <3

Noen av symbolene betyr mer enn én ting for meg så det handler om å finne gode symboler og bilder som passer for deg. Syntes du dette var en god idé? Jeg har googlet og funnet bilder på nett og så satt de sammen i en fotoredigeringsapp – det finnes mange gode apper til dette formålet.

Og du – du behøver ikke bestemme deg for en Phd eller den største karrieren – for meg var blant annet det å komme meg ut på sykkelen igjen og å finne tid til å lese flere bøker som var noe av det jeg ønsket meg mest. For det er jo hverdager vi har flest av, så pass på å fylle dem med noe godt. Og husk – ting tar tid og selv om vi ikke har 50 nye år å bruke så kommer mye på plass underveis. La veien bli målet. Finn det som du kjenner gir deg energi – for i den energien finner du deg selv <3

 

Lykke til <3

2 kommentarer
  1. Oj, detter er viktig spørsmål og du har en stor jobb foran deg. prøv å gjør noe som gleder deg. Kjenn på gleden som våkner opp.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg