Hvorfor Blackbirdsinging …

Det å finne et godt navn på bloggen var for meg veldig lett. Men det betyr ikke at dere som leser dette forstår betydningen av navnet mitt.  I anledning det nye designet måtte jeg jo skrive litt så i dag skal jeg fortelle litt mer om hvorfor jeg valgte å kalle bloggen Blackbirdsinging.

For dere som ikke kjenner meg så kan jeg fortelle at jeg for noen år siden valgte å bytte mitt eget etternavn. Etter et par ekteskap – som bragte mye godt inn i livet mitt – så gjorde jeg nemlig et veldig bevisst valg ved dette navnebyttet.

Både privat – og også etterhvert gjennom jobben min – hadde jeg over flere år jobbet med mitt eget lykkeprosjekt. Jeg var opptatt av å omgi meg med det som gav meg gode assosiasjoner og minner – og jeg var opptatt av at lykken er en måte å leve på og at det ikke skulle knyttes til hva jeg gjør eller oppnår til enhver tid.

For meg var lykken blå himmel, duft av kaffe, et godt pledd, en samtale osv. Jeg har alltid vært et veldig sansende mennesker og elsker både lyd, smak, å kjenne på ting eller lukt. Men hva med navnet mitt? Jeg kjente mer og mer at jeg egentlig ikke assosierte navnet mitt med noe som helst positivt.

Jeg landet på Merula – og selv om det faktisk betyr svart – så er det også den andre halvdelen av det latinske navnet på Svarttrosten – Turdus Merula. I hele mitt liv har jeg latt meg forføre av denne fuglens sang og jeg er nok mer enn normalt opptatt av fugler. Men denne skiller seg ut – kraftig, muskuløs (om man kan si at lyd er det) og trillende kan du høre den over store avstander der den som regel sitter i toppen av et tre helt alene.

Det som gjør denne fuglen annerledes er at den er en av få fugler som også synger etter mørkets frembrudd og når det regner – og faktisk også under tordenvær kan du høre denne sangen noen ganger. Dette er jo bare meg – eller? Jeg ER en Merula, litt ensom ulv, glad i å nyte utsikten, forsøker så godt jeg kan å synge når det regner – og så elsker jeg tordenvær med en intens lidenskap, både på ordentlig og metaforisk. Jeg trives faktisk forholdsvis godt når det stormer litt rundt meg.

Kort fortalt så føler jeg at navnet blackbirdsinging gir meg gode assosiasjoner om å bidra med noe annerledes, om å synge av full hals uansett hva andre gjør  – selv på regnfulle dager og kanskje synger jeg til og med om noe vakkert. Dere som har fulgt bloggen vår vet at hos oss regner det metaforisk regn kanskje litt for ofte – men vi forsøker å holde både mot, håp og fremgangen oppe ved hjelp av HELT ekte galskap og galgenhumor, godt blandet med et fokus på alt som kan gi en opplevelse av glede, nytelse og lykke.

Blackbirdsingings navn er for meg nok en måte å legge en god assosiasjon i en ellers kaotisk hverdag. For mange så assosierer dere kanskje mer til Beatles når dere hører ordet blackbirdsinging – og for dere som ikke har hørt deres hylles til denne fantastiske fuglen så legger jeg igjen den HER – nyt <3

Facebook profilen vår finner du øverst på siden her – klikk deg gjerne inn og bli med oss videre på veien ved å følge siden der.

 

#blackbirdsinging #beatles #lykke #mestring #livsmotto #LHL #hjerneslag #pårørende

4 kommentarer
  1. Så kjempefint.
   Jeg har drevet å fundert og tenkt på blogg-navn i det siste.
   Har enda ikke fått noe svar fra blogg.no om jeg får bloggen min videreført, å har derfor tenkt om det er nå jeg burde starte på nytt?? finne meg et nytt navn, starte en ny blogg med blanke ark?? for jeg har følt at navnet holder meg igjen. Navnet definerer jo bloggen litt, å jeg er jo mer en bare en mamma. Det er jo dager jeg ønsker å skrive om andre ting en bare mamma-livet.
   Så er det å finne et navn som definerer meg i en helhet, men jeg ønsker ikke å bruke mitt eget navn.
   Synes blackbirdsiging var kjempefint, det er kanskje helt deg, og det låser deg ikke til å skrive om det samme hele tiden.

   1. Hei:) Så hyggelig at du tar deg tid å legge igjen noen ord. Dette men navn er kjempevanskelig – men nå er det også mange som har navn som ikke henger sammen med innholdet sitt og en del av de er jo kjempestore bloggere. Uansett så må du ha masse lykke til med jakten på nytt navn. Jeg hadde planer om å flytte bloggen, men når jeg fikk bli med over så satte jeg det på vent. De skriver i mailen sin at de har mange som venter på svar så dette kan nok for mange ta lang tid. Krysser fingrene for deg 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg